Alergiile sunt produse, la organismele sensibilizate, de antigene exogene (provenite din mediul extern) numite alergene. Majoritatea alergenelor sunt proteine, glico-proteine si, mai rar, glucide pure, substante chimice cu molecula mica (izocianati, anhidride sau formaldehida), precum si unele metale (de exemplu crom si nichel).

Alergenele sunt continute si/sau vehiculate de diversi factori din mediul extern:

factori fizici: caldura, frigul (crioalergene)
factori chimici: substante chimice, substante folosite in industria alimentara, medicamente, produse cosmetice, veninuri de animale si insecte, latex etc.
factori biologici: bacterii, virusuri, paraziti, toxine microbiene, insecte, polen, fructe (capsuni, zmeura, kiwi, ananas, etc.) praf, fulgi, par si scuame de animale, seruri heterologe, vaccinuri etc.

Catelusul schiop

Elena FaragoCatelusul schiop Eu am numai trei picioare,Si de-abia ma misc: top, top,Rad cand ma-ntalnesc copiii,Si ma cheama "cuciu schiop". Fratii mei ceilalti se joacaCu copiii toti, dar euNu pot…
Continuare >
ceai verde

8 alimente pentru un…

Metabolismul tau este usor incetinit la inceput de an din cauza faptului ca alimentele specific romanesti consumate de sarbatori iti pun sanatatea la incercare. Sarmalele sau caltabosii sunt pe cat…
Continuare >

Psihiatrie

Psihiatria (din limba greaca: psyché (ψυχη) = spirit, suflet si iatros (ιατρος) = medic) este o ramura a medicinei care se ocupa cu prevenirea, diagnosticarea, tratamentul si reabilitarea persoanelor…
Continuare >