Alergiile sunt produse, la organismele sensibilizate, de antigene exogene (provenite din mediul extern) numite alergene. Majoritatea alergenelor sunt proteine, glico-proteine si, mai rar, glucide pure, substante chimice cu molecula mica (izocianati, anhidride sau formaldehida), precum si unele metale (de exemplu crom si nichel).

Alergenele sunt continute si/sau vehiculate de diversi factori din mediul extern:

factori fizici: caldura, frigul (crioalergene)
factori chimici: substante chimice, substante folosite in industria alimentara, medicamente, produse cosmetice, veninuri de animale si insecte, latex etc.
factori biologici: bacterii, virusuri, paraziti, toxine microbiene, insecte, polen, fructe (capsuni, zmeura, kiwi, ananas, etc.) praf, fulgi, par si scuame de animale, seruri heterologe, vaccinuri etc.

Lelea Safta - confirmata…

1. Scapati de durerea de dinti fara sa deschideti gura! Este de ajuns sa frecati o bucatica de gheata intre degetul mare si aratator.Terminatiile nervoase care se afla in zona in forma de "V" a…
Continuare >

Diabet zaharat, nutritie…

Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice este specialitatea medicala ce implica insusirea abilitatilor privind screeningul, diagnosticul, masurile de preventie si managementul clinic general al…
Continuare >

Prevenire

Prevenire Imunizarea (vaccinarea) impotriva gripei si difteriei poate preveni crupul. Tratament Copiii cu crup trebuie calmati pe cat posibil. in mod obisnuit, se administreaza steroizi, iar in…
Continuare >