Gell si Coombs definesc 4 tipuri de reactii de hipersensibilitate imunologica, in functie de elementele sistemului imunitar implicate in producerea lor:

Hipersensibilitate de tip I , anafilaxic (mediata prin anticorpi de tip IgE, numiti si reagine)
Hipersensibilitate de tip II, citotoxic (mediata prin anticorpi de tip IgG sau IgM)
Hipersensibilitate de tip III, prin complexe imune solubile (mediata prin complexe imune antigen-anticorp de tip IgG)
Hipersensibilitate de tip IV, intarziata, mediata celular prin limfocitele T.

100 de alimente fara calorii

100 de alimente fara…

1. Afine - normalizeaza glicemia si au calorii negative.2. Agar - este un gel extras dintr-o alga sub forma de pulbere. Ajuns in organism, absoarbe lichidele si isi mareste volumul, captand grasimile…
Continuare >
varza murata

Varza murata

Noi, romanii, consumam varza murata mai mult iarna, de sarbatori, pentru sarmale, ca salata langa o friptura mai grasa sau calita, cu ceva afumatura. Varza murata este un aliment dar si un medicament…
Continuare >