agriseAgrișele au și o mare valoare medicinala, fiind bogate in saruri minerale și vitamine. in practica naturista, și nu numai,se face cura de agrișe, ajungandu-se sa se consume, in curele de dezintoxicare, pana la 1 kg de agrișe pe zi.
Substante active importante: vitaminele A, B1, B2, C și P, calciu, potasiu, sodiu,fosfor, acizi – mai ales acidul citric, dar și acidul malic sau tartric, pectine.


intrebuintari:

Agrișele sunt fructe mult cautat de naturiști. Datorita continutului lor, foarte bogat in vitamine și saruri minerale, sunt recomandate in alimentatia copiilor,fiind socotite „fructul vacantelor de vara” petrecute la munte (agrișele sunt un excelent tonic-aperitiv, dar și un bun digestiv). in practica medicinala curenta, agrișele sunt utilizate datorita calitatilor lor laxative și depurative. Au efecte, de asemenea, și in suferintele reumatice, in guta, in afectiunile cardiace. Totodata, sunt un bun regulator al activitatii digestive și hepatice, precum și un diuretic natural și eficient. Agrișele sunt recomandate, cu incredere, și in curele de slabire.


Catelusul schiop

Elena FaragoCatelusul schiop Eu am numai trei picioare,Si de-abia ma misc: top, top,Rad cand ma-ntalnesc copiii,Si ma cheama "cuciu schiop". Fratii mei ceilalti se joacaCu copiii toti, dar euNu pot…
Continuare >
mihaela bilic mituri despre alimente

Mihaela Bilic - Mituri…

Prin fierbere, carnea devine usor de digerat, insa trebuie pusa la fiert in apa clocotita pentru ca porii sa se inchida imediat si toate substantele nutritive sa ramina in carne, nu in apa de…
Continuare >
sa nu fim suparati pe dzeu

Sa nu fim suparati pe…

In una din povestirile sale, Tolstoi relateaza ca un om nemultumit de viata sa se plangea ca Dumnezeu nu i-a dat nici un dar, adica nici un talant. Dumnezeu cel bun - zicea el - imparte la toti fel…
Continuare >