amarealain cazul amarelii, valoare medicinala are toata planta, gustul ei fiind, dupa cum ii spune și numele, puternic amar. Uneori se folosesc doar florile, probabil datorita concentratiei mai mari de substante active. in practica medicinala se utilizeaza, de obicei, sub forma de decoct, mai nou și sub forma de extract.


Substante active importante:

poligalina – aceasta fiind substanta care da gustul amar apoi saponine, glicozide, alcoolul specific numit poligalita.


intrebuintari:
Preparatele de amareala au o puternica actiune tonifianta,determinand o mai buna functionare a aparatului respirator, a stomacului, a sistemului nervos. Amareala este recunoscuta ca un agent activ in afectiunile pulmonare,provocand o secretie bronșica masiva care e, totodata, fluidifianta și expectoranta.


in cantitati mari, preparatele de amareala provoaca purgatie și contribuie la buna desfașurare a menstruatiei.
Principalul domeniu de aplicatie ramane, insa, sistemul respirator, amareala facand parte din terapiile privind pneumonia, tuberculoza pulmonara, tusea convulsiva, bronșita. in tratamentele cu amareala se recomanda a se folosi, intotdeauna, și un bandaj gastric, deoarece poate irita tractul digestiv.


apa

Cele mai bune momente…

Pentru ca nu putem trai fara apa, pentru ca trebuie sa ne asiguram cei doi litri zilnici, o consumam cu sfintenie. Dar trebuie sa facem asta cu cap. Asadar, care sunt cele mai bune moment ale zilei…
Continuare >

Cauze bacteriene

In tarile dezvoltate, bacteria Campylobacter jejuni este principala cauza a gastroenteritei, jumatate dintre cazuri fiind asociate cu expunerea la carne si produse de pasare. in cazul copiilor,…
Continuare >

10 Citate memorabile…

1. Mamele sunt ingeri transferati din rai pe pamant. (Claudiu Ovidiu Tofeni)2. Mama este fiinta care poate lua locul oricui, dar nu poate fi inlocuita cu nimeni. (Cardinalul Mermillod)3. Dumnezeu nu…
Continuare >