amarealain cazul amarelii, valoare medicinala are toata planta, gustul ei fiind, dupa cum ii spune și numele, puternic amar. Uneori se folosesc doar florile, probabil datorita concentratiei mai mari de substante active. in practica medicinala se utilizeaza, de obicei, sub forma de decoct, mai nou și sub forma de extract.


Substante active importante:

poligalina – aceasta fiind substanta care da gustul amar apoi saponine, glicozide, alcoolul specific numit poligalita.


intrebuintari:
Preparatele de amareala au o puternica actiune tonifianta,determinand o mai buna functionare a aparatului respirator, a stomacului, a sistemului nervos. Amareala este recunoscuta ca un agent activ in afectiunile pulmonare,provocand o secretie bronșica masiva care e, totodata, fluidifianta și expectoranta.


in cantitati mari, preparatele de amareala provoaca purgatie și contribuie la buna desfașurare a menstruatiei.
Principalul domeniu de aplicatie ramane, insa, sistemul respirator, amareala facand parte din terapiile privind pneumonia, tuberculoza pulmonara, tusea convulsiva, bronșita. in tratamentele cu amareala se recomanda a se folosi, intotdeauna, și un bandaj gastric, deoarece poate irita tractul digestiv.


mncai fructe pe stomacul gol

Mancati fructe pe…

Fructul este un aliment ideal,corpul are nevoie de minim de energie pentru a-l digera si a oferi corpului dumneavoastra o rentabilitate maxima.Este singurul aliment care pune creierul la…
Continuare >
nerv sciatic

Exercitii pentru…

Sciatica, lombosciatica sau lomboradiculopatia S1 Durerile la nivelul nervului sciatic iradiaza in lungimea traiectului nervului sciatic sau al radacinilor sale, incluzand totodata manifestari precum…
Continuare >

Iarna pe ulita

George CosbucIarna pe ulita A-nceput de ieri sa cadaCate-un fulg, acum a stat,Norii s-au mai razbunatSpre apus, dar stau gramadaPeste sat. Nu e soare, dar e bine,si pe rau e numai fum.Vantu-i…
Continuare >