ananasSubstante active importante:
fructele de ananas contin bromelina, acid cinamic,pectine, polizaharide, vitamina C. Din punct de vedere medicinal, bromelina este cel mai pretios compus. in compozitia ananasului nu se intalnesc grasimi, iar in ceea ce privește mineralele și vitaminele, acestea sunt in cantitati foarte reduse.


intrebuintari:


Datorita bromelinei, fructul de ananas este foarte util in asigurarea unei bune functionari a tractului gastro-intestinal, sucul de ananas putand chiar inlocui sucul gastric. Din acest motiv, ananasul este recomandat la desert. Daca este bine preparat și pastrat, sucul de ananas revigoreaza activitatea digestiva și face pofta de mancare. La nivelul tractului digestiv, sucul de ananas este și un bun pansament gastric. in terapii externe, sucul de ananas iși dovedește eficienta in tratarea unor rani sau arsuri.


Multi specialiști includ curele de ananas in programele de slabit, precum și in cele de combatere a celulitei. Pentru eficienta terapeutica se recomanda consumarea sucului de ananas in stare proaspata, adica imediat ce a fost stors din fruct. Cercetarile știintifice au pus in evidenta faptul ca sucul proaspat de ananas are și efecte antiinflamatoare, dar mai ales anticancerigene. Mai nou, s-a descoperit ca și tulpina de ananas are virtuti medicinale, continand o enzima ce blocheaza creșterea nivelului de insulina din sange și transformarea zaharidelor in glucide.


Specialiștii recomanda utilizarea ananasului in terapiile pentru combaterea celulitei.


Muma lui stefan cel Mare

Dimitrie BolintineanuMuma lui stefan cel Mare IPe o stanca neagra, intr-un vechi castel,Unde cura-n poale un rau mititel,Plange si suspina tanara domnita,Dulce si suava ca o garofita;Caci in batalie…
Continuare >

Agenti antimotilitate

Medicamentele antimotilitate presupun un risc teoretic de aparitie a complicatiilor si desi in cadrul aplicarii practice acest risc este putin probabil, nu se recomanda administrarea acestor…
Continuare >
afine

Afinul

Substante active importante care se gasesc in fructele, dar mai ales in frunzele de afin: tanin, mirtilina, neomirtilina. Datorita mirtilinei și neomirtilinei, afinul poate fi considerat o sursa…
Continuare >