Preparatul principal pentru terapii medicinale este infuzia.


anasonSubstante active importante:
ulei volatil, substante grase. Prin prelucrare, din semintele de anason se obtin urmatoarele produse semnificative: uleiuri eterice – in proportie de 2-3%, și substante grase – in proportie de 18-20%. Semintele de anason sunt bogate in vitamine, tot complexul de vitamine B, dar și in vitamina A, precum și in calciu și fosfor. Acești compuși se gasesc și in alte parti ale plantei, dar in concentratii mai reduse.


intrebuintari:


Utilizat in terapia unor boli importante, anasonul este un bun stabilizator și regulator al pancreasului, avand și proprietati antispastice și carminative.
Totodata, anasonul stimuleaza pofta de mancare, regleaza secretiile pancreatice și intestinale, regleaza activitatea intestinala, stimuleaza lactatia la femeile care alapteaza,calmeaza bronșitele și poate fi utilizat chiar și in combaterea viermilor intestinali.


De asemenea, anasonul poate fi folosit sub forma de infuzie in combaterea colicilor la sugari (circa 30 de boabe la jumatate de litru de apa). Specialiștii fac o precizare privind utilizarea aceste infuzii: se folosește doar cateva ore deoarece devine toxica.


Potrivit specialiștilor, nici anasonul și nici extractele din aceasta planta nu se vor utiliza in cazul ulcerelor gastrice, gastritelor, ulcerului duodenal, enterocolitelor.
Anasonul este folosit, destul de mult, și in industria bauturilor, pentru aroma sa placuta și pentru corectarea gustului, precum și in bucatarie.
Ca planta medicinala, anasonul se remarca in primul rand prin faptul ca revigoreaza activitatea pancreasului.


Doina

Mihai EminescuDoina De la Nistru pan' la TissaTot romanul plansu-mi-s-a,Ca nu mai poate strabateDe-atata strainatate.Din Hotin si pan' la mareVin muscalii de-a calare,De la mare la HotinMereu calea…
Continuare >

Cand amintirile...

Mihai EminescuCand amintirile... Cand amintirile-n trecutincearca sa ma cheme,Pe drumul lung si cunoscutMai trec din vreme-n vreme. Deasupra casei tale iessi azi aceleasi stele,Ce-au luminat atat de…
Continuare >
atentie la inima 1

Atentie la inima

Ce face apa daca e bauta inainte de a manca si imediat dupa masa! Un articol foarte bun.Nu doar despre apa calda dupa mancare,dar si despre atacul de cord. Chinezii si japonezii beau ceai fierbinte…
Continuare >