Preparatul principal pentru terapii medicinale este infuzia.


anasonSubstante active importante:
ulei volatil, substante grase. Prin prelucrare, din semintele de anason se obtin urmatoarele produse semnificative: uleiuri eterice – in proportie de 2-3%, și substante grase – in proportie de 18-20%. Semintele de anason sunt bogate in vitamine, tot complexul de vitamine B, dar și in vitamina A, precum și in calciu și fosfor. Acești compuși se gasesc și in alte parti ale plantei, dar in concentratii mai reduse.


intrebuintari:


Utilizat in terapia unor boli importante, anasonul este un bun stabilizator și regulator al pancreasului, avand și proprietati antispastice și carminative.
Totodata, anasonul stimuleaza pofta de mancare, regleaza secretiile pancreatice și intestinale, regleaza activitatea intestinala, stimuleaza lactatia la femeile care alapteaza,calmeaza bronșitele și poate fi utilizat chiar și in combaterea viermilor intestinali.


De asemenea, anasonul poate fi folosit sub forma de infuzie in combaterea colicilor la sugari (circa 30 de boabe la jumatate de litru de apa). Specialiștii fac o precizare privind utilizarea aceste infuzii: se folosește doar cateva ore deoarece devine toxica.


Potrivit specialiștilor, nici anasonul și nici extractele din aceasta planta nu se vor utiliza in cazul ulcerelor gastrice, gastritelor, ulcerului duodenal, enterocolitelor.
Anasonul este folosit, destul de mult, și in industria bauturilor, pentru aroma sa placuta și pentru corectarea gustului, precum și in bucatarie.
Ca planta medicinala, anasonul se remarca in primul rand prin faptul ca revigoreaza activitatea pancreasului.


Lumea Noua

O particularitate interesanta o are cultura Moche din Peru, prin multitudinea de scene erotice prezente pe vasele de ceramica. Surprinde multitudinea de scene erotice prezentand contacte sexuale…
Continuare >
pofte

Poftele si sanatatea

Fiecare pofta are o cauza Unora le este pofta de ciocolata, altora de ceva sarat.Oricare ar fi pofta ta, uneori este atat de puternica incat te face sa iesi din casa in miez de noapte si sa te duci…
Continuare >
coji

Nu aruncati cojile…

Coaja este mai valoroasa pentru sanatate decit pulpa fructelor si legumelor. Daca obisnuiti sa curatati de coaja fructele si legumele inainte de a le minca, trebuie sa stiti ca faceti o mare…
Continuare >