arahideSubstante active importante:
grasimi (in cantitate mare, aproape 50% din continutul alunei), protide (de asemenea in cantitate mare – pana la 30%), numeroase saruri minerale, vitaminele A, B1, B2, F, tanin.
intrebuintari:


Arahidele sunt deosebit de hranitoare. Proprietatile lor medicinale nu sunt foarte importante, dar merita luate in seama. De pilda, consumul de arahide impulsioneaza activitatea ficatului și a bilei. A fost evidentiata, de asemenea, contributia
compușilor din arahide la combaterea imbatranirii tesuturilor. Arahidele sunt un aliment
utilizat frecvent și cu bune rezultate in situatii de surmenaj intelectual, in oboseala
fizica accentuata, in facilitarea tranzitului intestinal. Sunt cunoscute și ca un factor de calmare și reechilibrare a activitatii rinichiului. Uleiul de arahide este remarcat ca un agent activ de reducere a colesterolului, contribuind astfel la profilaxia unor maladii cardiovasculare.
Naturiștii recomanda consumarea arahidelor in stare cruda, deoarece numai sub
aceasta forma calitatile lor nutritive, energetice și medicinale ramanand intacte.


Default Image

Cele mai bune mancaruri…

Cele mai recente studii stiintifice publicate de Men's Health arata cele 40 de alimente care au actiuni imunostimulatoare , de consolidare si protejare a inimii, oaselor, muschilor, antinflamatoare…
Continuare >
insuf card

Insuficienta cardiaca

Insuficienta cardiacã apare cand muschii inimii nu mai pompeazã atat de mult sange cat are nevoie organismul.Insuficienta nu inseamnã cã inima a incetat pomparea, ci cã nu mai pompeazã la capacitatea…
Continuare >

Basarabia pe cruce

Adrian PaunescuBasarabia pe cruce Se urca Basarabia pe crucesi cuie pentru ea se pregatescsi primavara jertfe noi aducesi plinge iarasi neamul romanesc. Noi n-avem nici un drept la fericire,Mereu in…
Continuare >