arahideSubstante active importante:
grasimi (in cantitate mare, aproape 50% din continutul alunei), protide (de asemenea in cantitate mare – pana la 30%), numeroase saruri minerale, vitaminele A, B1, B2, F, tanin.
intrebuintari:


Arahidele sunt deosebit de hranitoare. Proprietatile lor medicinale nu sunt foarte importante, dar merita luate in seama. De pilda, consumul de arahide impulsioneaza activitatea ficatului și a bilei. A fost evidentiata, de asemenea, contributia
compușilor din arahide la combaterea imbatranirii tesuturilor. Arahidele sunt un aliment
utilizat frecvent și cu bune rezultate in situatii de surmenaj intelectual, in oboseala
fizica accentuata, in facilitarea tranzitului intestinal. Sunt cunoscute și ca un factor de calmare și reechilibrare a activitatii rinichiului. Uleiul de arahide este remarcat ca un agent activ de reducere a colesterolului, contribuind astfel la profilaxia unor maladii cardiovasculare.
Naturiștii recomanda consumarea arahidelor in stare cruda, deoarece numai sub
aceasta forma calitatile lor nutritive, energetice și medicinale ramanand intacte.


asmuiul

Asmatuiul

Pentru uz medicinal se recolteaza, de obicei, frunzele și lastarii, dar este utila chiar și planta in intregul ei. Din asmatui se prepara diferite ceaiuri.Substante active importante:Vitaminele C,…
Continuare >
ananas

Ananasul

Substante active importante:fructele de ananas contin bromelina, acid cinamic,pectine, polizaharide, vitamina C. Din punct de vedere medicinal, bromelina este cel mai pretios compus. in compozitia…
Continuare >

Factorul imunologic

Lezarea articulara in AIJ are loc datorita celulelor sistemului imun care invadeaza tesuturile sinoviale. Odata procesul inflamator declansat, acesta este ulterior intretinut de activitatea anormala…
Continuare >