bobulSubstante active importante:
Saruri minerale (pe baza de calciu, fier,natriu,magneziu potasiu), protide, glucide, vitamine. in bob se gasesc proteine (in proportie de 25%), hidrati de carbon (50% – din care zaharul 10%, celuloza 7,5%), substante grase (1,5%), vitaminele A, B. C.
intrebuintari:


Bobul este un aliment foarte hranitor. Mii de ani a fost un element deosebit de important in hrana oamenilor. Putem da aici exemplul lui Pitagora, care iși indemna elevii sa consume, cu toata increderea, cat mai mult bob.
Ca efecte medicinale ale bobului putem mentiona: diuretic, sedativ, tonic. Se folosește cu precadere in afectiuni precum colici renale, cistite, cat și in bolile de prostata. in mod surprinzator, bobul este recomandat și in afectiuni reumatismale.


Tiamina

Tiamina, știuta și ca vitamina B1, este un compus chimic incolor cu formulachimica C12H17N4OS. Este solubil in apa și insolubil in alcool. Tiamina se descompune la caldura. A fost pentru prima data…
Continuare >

Istoria bolii

Primele insemnari privind caracteristicile principale ale bolii dateaza inca din Egiptul antic. in jurul anului 1500 i.Hr. in Papirusul Ebers (numit astfel dupa cel care l-a descoperit, Georg Ebers)…
Continuare >
anorexie

Anorexia - foame fara…

Anorexia, una dintre cele mai TERIBILE boli psihice, isi terorizeaza victimele prin neputinta de a manca in plin belsug. O noua teorie ar putea da sperante celor condamnati la infometare. Cu mai bine…
Continuare >