bozulPentru nevoi medicinale se recolteaza frunzele, florile, coaja radacinilor, fructele.
Din flori se prepara infuzie, iar din fructe și coaja se poate obtine un decoct.
Substante active importante:
Taninuri, esente parfumate, zaharuri, acid malic,acid tartric, substante amare.
intrebuintari:


Calmeaza tușea, favorizeaza transpiratia, este diuretic, purgativ, depurativ. Florile de boz se folosesc in terapii impotriva bolilor infectioase și a bolilor cailor respiratorii. Mult mai multe utilizari au fructele, frunzele și coaja cu care se trateaza cistitele, nefritele, edemele, hidropizia, constipatia. De asemenea, bozul este recomandat pentru tratamente in caz de contuzii, avand, se pare, calitati de agent revulsiv.
Deoarece preparatele de boz pot fi toxice (mai ales cele obtinute din fructe),aceasta planta se va utiliza numai sub indrumarea unui specialist.


Absorbtie intestinala

Absorbtia intestinala este prima etapa farmacocinetica, in care substantele medicamentoase aflate sub diferite forme farmaceutice, trec de la locul de administrare in sange. Ea depinde de 2 factori:…
Continuare >
ceai verde

8 alimente pentru un…

Metabolismul tau este usor incetinit la inceput de an din cauza faptului ca alimentele specific romanesti consumate de sarbatori iti pun sanatatea la incercare. Sarmalele sau caltabosii sunt pe cat…
Continuare >

Radioterapie

Radioterapia (oncologia radiologica) este o specialitatea medicala clinica independenta care utilizeaza radiatia ionizanta, singura sau in combinatie cu alte metode terapeutice in tratamentul…
Continuare >