Alergiile sunt produse, la organismele sensibilizate, de antigene exogene (provenite din mediul extern) numite alergene. Majoritatea alergenelor sunt proteine, glico-proteine si, mai rar, glucide pure, substante chimice cu molecula mica (izocianati, anhidride sau formaldehida), precum si unele metale (de exemplu crom si nichel).

Alergenele sunt continute si/sau vehiculate de diversi factori din mediul extern:

factori fizici: caldura, frigul (crioalergene)
factori chimici: substante chimice, substante folosite in industria alimentara, medicamente, produse cosmetice, veninuri de animale si insecte, latex etc.
factori biologici: bacterii, virusuri, paraziti, toxine microbiene, insecte, polen, fructe (capsuni, zmeura, kiwi, ananas, etc.) praf, fulgi, par si scuame de animale, seruri heterologe, vaccinuri etc.

Paza buna

Tudor ArgheziPaza buna S-a intors cercetatoareaSa le spuie la suroriCa-i deschisa toata floareasi campia, de cu zori. si-au plecat aproape toateLa cules, cu mii si mii,Lasand vorba la…
Continuare >

Medicina alternativa si…

Termenul de Medicina alternativa este atribuit metodelor de tratament care se bazeaza pe o traditie empirica, fara baze stiintifice experimentale. Cuprinde mai multe domnii, din care cele mai…
Continuare >
urda

Urda nu trebuie sa…

URDA face minuni, intr-un regim de slabire, indiferent care este acesta ! Are doar 8% grasime saturata si contine proteine de calitate superioara. Ofera rapid senzatie de satietate, pentru o lunga…
Continuare >