Gell si Coombs definesc 4 tipuri de reactii de hipersensibilitate imunologica, in functie de elementele sistemului imunitar implicate in producerea lor:

Hipersensibilitate de tip I , anafilaxic (mediata prin anticorpi de tip IgE, numiti si reagine)
Hipersensibilitate de tip II, citotoxic (mediata prin anticorpi de tip IgG sau IgM)
Hipersensibilitate de tip III, prin complexe imune solubile (mediata prin complexe imune antigen-anticorp de tip IgG)
Hipersensibilitate de tip IV, intarziata, mediata celular prin limfocitele T.

Date epidemiologice

Desi datele epidemiologice variaza considerabil in raport cu teritoriul, importanta acestei boli poate fi relevata prin faptul ca aproximativ 5% din toate cazurile de artrita cronica debuteaza in…
Continuare >
mihaela bilic mituri despre alimente

Mihaela Bilic - Mituri…

Prin fierbere, carnea devine usor de digerat, insa trebuie pusa la fiert in apa clocotita pentru ca porii sa se inchida imediat si toate substantele nutritive sa ramina in carne, nu in apa de…
Continuare >

Flora genitala normala

Flora normala a tractului genital variaza in functie de ph-ul și concentratia de estrogeni a mucoasei, aflate in stransa corelatie cu varsta, astfel: prepubertar și postmenopauza flora este dominata…
Continuare >