Gell si Coombs definesc 4 tipuri de reactii de hipersensibilitate imunologica, in functie de elementele sistemului imunitar implicate in producerea lor:

Hipersensibilitate de tip I , anafilaxic (mediata prin anticorpi de tip IgE, numiti si reagine)
Hipersensibilitate de tip II, citotoxic (mediata prin anticorpi de tip IgG sau IgM)
Hipersensibilitate de tip III, prin complexe imune solubile (mediata prin complexe imune antigen-anticorp de tip IgG)
Hipersensibilitate de tip IV, intarziata, mediata celular prin limfocitele T.

divort

Cum treci peste divort.…

Cand o femeie trebuie sa treaca peste o despartire, respectiv un divort, toate sentimentele ei parca stau sa explodeze. Nesiguranta si vulnerabilitatea se manifesta la cote maxime, iar intrebarile…
Continuare >

Paza buna

Tudor ArgheziPaza buna S-a intors cercetatoareaSa le spuie la suroriCa-i deschisa toata floareasi campia, de cu zori. si-au plecat aproape toateLa cules, cu mii si mii,Lasand vorba la…
Continuare >
mihaela bilic mituri despre alimente

Mihaela Bilic - Mituri…

Prin fierbere, carnea devine usor de digerat, insa trebuie pusa la fiert in apa clocotita pentru ca porii sa se inchida imediat si toate substantele nutritive sa ramina in carne, nu in apa de…
Continuare >