Gell si Coombs definesc 4 tipuri de reactii de hipersensibilitate imunologica, in functie de elementele sistemului imunitar implicate in producerea lor:

Hipersensibilitate de tip I , anafilaxic (mediata prin anticorpi de tip IgE, numiti si reagine)
Hipersensibilitate de tip II, citotoxic (mediata prin anticorpi de tip IgG sau IgM)
Hipersensibilitate de tip III, prin complexe imune solubile (mediata prin complexe imune antigen-anticorp de tip IgG)
Hipersensibilitate de tip IV, intarziata, mediata celular prin limfocitele T.

vitaminac

Vitamina C - vitamina…

Vitamina C - vitamina vietiiO arma impotriva tuturor bolilor. Probabil cea mai geniala dintre inventiile naturii este vitamina C, sau acidul ascorbic, cum o numesc specialistii. Daca s-ar decerna…
Continuare >
100 de alimente fara calorii

100 de alimente fara…

1. Afine - normalizeaza glicemia si au calorii negative.2. Agar - este un gel extras dintr-o alga sub forma de pulbere. Ajuns in organism, absoarbe lichidele si isi mareste volumul, captand grasimile…
Continuare >

stefan la moarte

Dimitrie Bolintineanustefan la moarte stefan, domnul tarii, pe cei mai mari unesteLa Suceava veche si-astfel le vorbeste:- "Fiul meu cel june! Voi, romani doriti!Moartea ma culege dintr-ai mei…
Continuare >