Cele mai recente studii stiintifice publicate de Men's Health arata cele 40 de alimente care au actiuni imunostimulatoare , de consolidare si protejare a inimii, oaselor, muschilor, antinflamatoare si din care ar trebui sa consumam zilnic cu regularitate.



1. Migdalele - reprezinta niste gustari bogate in energie si nu genereaza colesterolul rau colesterol, datorita sterolilor, de asemenea sunt benefice pentru diabetici reducand de zaharul din sange. Sunt, de asemenea, bogate in aminoacizi, care sustin nivelul de testosteron si musculatura in crestere. Migdalele sunt, de asemenea, bogate in Vitamina E, care ajuta apara in cazul expunerilor prelungite la soare. intr-un studiu, cu voluntari care au consumat 14 miligrame de vitamina E (Aproximativ 20 de migdale) pe zi si apoi s-au expus la lumina UV cei care au consumat migdale nu au avut de suferit arsuri solare fata de cei care nu au consumat de loc. Si pentru ca vitamina E este un antioxidant puternic, de asemenea, mentine arterele sanatoase si impotriva radicalilor liberi. Nivelurile scazute de vitamina E sunt, asociate cu performante de memorie slaba si declinul cognitiv, spune nutritionistul Sari Greaves din New York de la Presbyterian Hospital-Cornell.




2. Semintele de in - sunt bogate in proteine si fibre, aceste mici seminte ofera cantitate importanta de omega-3 si acizi grasi, acizi, care reduc petele de pe piele prin continutul de fier si reduc ridurile fine. British Journal de Nutritie a raportat ca participantii la un studiu care au mancat aproximativ o jumatate de lingurita de seminte de in pe zi timp de 6 saptamani au prezentat o hidratare puternica a pielii, au stopat roseata (eritroza) si iritatiile. Un studiu recent, comparativ, de 60 de zile, pe persoanecu colesterol ridicat (mai mare de 240 mg / dL) si care au consumat 20 de grame de seminte de in pe zi, au relevat faptul ca aceste au avut reglari ale colesterolului. Semintele de in se pot consuma cu iaurt, in salate sau cu fulgi de ovaz.



3. Rosiile - Exista doua lucruri pe care trebuie sa stiti despre tomate: rosul la legume este o culoare buna deoarece contin mult licopen si antioxidanti ; si tomatele prelucrate sunt la fel de puternice ca si cele proaspete, deoarece este mai usor pentru organis de a absorbi licopenul. Studiile arata ca o dieta bogata in licopen poate reduce riscul de cancer al : vezicii urinare, pulmonar, de prostata, de piele si stomac, precum si reducerea riscurilor bolilor coronariene. Ajuta la eliminarea radicalilor liberi cauzate de razele ultraviolete, ceea ce ajuta la lupta impotriva ridurilor.



4. Cartofii dulci - sunt adesea confundati cu cartofi, dar acesti tuberculi reprezinta unul din cele mai sanatoase alimente. in plus acestia contracareaza efectele fumului ocazional inhalat de nefumatori, previn diabetul, deoarece cartofii dulci contin gluten, un antioxidant care poate spori metabolismul de nutrienti si al sistemului imunitar, protejaza impotriva Alzheimer, Parkinson, al bolilor de ficat, fibroza chistica, HIV, cancer, infarct miocardic si accident vascular cerebral. Ce este mai important insa este continutul semnificativ de vitamina C, care netezeste ridurile prin stimularea producerii de colagen. Un recent studiu in American Journal of Clinical Nutrition a constatat ca voluntarii care au consumat 4 miligrame de vit. C (aproximativ o jumatate de cartof dulce mic) pe zi timp de 3 ani a scazut la aparitia ridurilelor cu 11 la suta.



5. Spanacul - Frunzele verzi ale spanacului sunt echivalente cu inima unui om sanatos. O masa cu spanac inseamna aport sustinut de minerale esentiale potasiu si magneziu si este una din sursele de top de luteina, un antioxidant care poate ajuta la prevenirea infundarii arterelor.Plusul de vitamine si nutrienti pot sustine-densitatea minerala osoasa, atacul de prostata al celulelor canceroase, reduce riscul unor boli de piele, lupta impotriva cancerului de colon si cresterea nu in ultimul rand, al fluxului sanguin la nivelul penisului. "Popeye a fost ajutat de ceva ", spune Susan Bowerman, director adjunct al Centrului pentru nutritie Omului la Universitatea din California , la Los Angeles .



6. Rozmarinul - Acidul carnosic gasit in acest condiment sa demonstrat ca reduce riscul de accident vascular cerebral la soareci cu 40 la suta, potrivit unui studiu publicat in Jurnalul de Neurochimia. Acid Carnosic pare sa determine un proces care protejeaza celulele creierului de efectele daunatoare ale radicalilor liberi, care agraveaza efectele unui accident vascular cerebral. De asemenea, poate proteja impotriva bolilor degenerative, cum ar fi Alzheimer si efectele generale ale imbatranire.



7. Somonul salbatic - un sfert de portie de somon inseamna aproximativ 2.000 de miligrame de acid docosahexaenoic (DHA) si acid eicosapentaenoic (EPA), omega-3 acizi grasi, care servesc drept ulei pentru imbunatairea activitatii cerebrale , un adevarat "brain's hardware" . Un studiu din 2008 la Universitatea din Cincinnati, de exemplu, a constatat ca tesutului creierului uman intre 65 de ani – la 80 de ani cuprinse DHA cu 22% mai putin decat tesutul cerebral uman intre 29 - la 35 de ani. "Daca doriti sa va pastrati inteligenta intacta cu trecerea anilor , incepe consumarea de omega-3 acum", spune William Harris, Ph.D., un cercetator de nutritie la Universitatea din Dakota de Sud. De ce este atat de importanta sa fie somon salbatec? Datorita faptului ca pestii de crescatorie, sunt ingrasati cu soia, soia care distruge uleiul Omega 6 si astfel pot fi la fel periculosi ca un cheeseburger.
Obiectivul - cel putin doua portii pe saptamana de somon salbatic , spune Joan dietetician Salge Blake, autor al :Nutrition and You.



8. Afinele - "Aceste potente fructe mici dar care pot ajuta la prevenirea unor boli de cancer si boli de inima " spune Ryan Andrews, director de cercetare la Precision Nutrition, in Toronto, Canada. Pe langa faptul ca sunt bogate in fibre si vitaminele A si C, acestea au puternice proprietati antioxidante, cum numai fructele amazoniene de acai au mai puternice actiuni antioxidante care neutralizeaza radicalii liberi cei care cauzeaza probleme neuronale. Manancti
o cana de afine pe zi si daca se poate optati pentru cele salbatice , deoarece acestea contin antioxidanti cu 26 % mai mult decit cele cultivate.



9. Ceaiul verde - este un antioxidant dovedit ca si anticancer si cu proprietati anti-inflamatorii . Cercetatorii au descoperit ca un consum 2-6 cesti pe zi, nu doar ajuta la prevenirea cancerului de piele, dar s-ar putea inversa, de asemenea, efectele nocive ale soarelui prin neutralizarea modificarile care datorita expunerii indelungate a pielii la soare . Alte studii arata ca ceaiul verde, infuzat cu un alt antioxidant numit epigallocatechin galat (EGCG), pot stimula sanatatea cardiovasculara si reduce riscul la mai multe tipuri de cancer.



10. Ciocolata - cu continut ridicat de cacao contine Flavonoide, un nutrient natural din cacao, care imbunatateste fluxul de sange in creier, care ajuta la imbunatatirea functiei cognitive. Ciocolata neagra cu continut mai mare de 50% cacao contine asa numitul Procyanidin tanin, care este de asemenea gasit in vinul rosu si care sa poata tine artere flexibile si tensiunea arteriala scazuta. intr-un studiu din Journal of Nutrition, femeile care au baut cacao naturala cu un baton de ciocolata neagra, datorita flavonoidelor au textura pielii mai buna si rezistenta la razele UV decat cele care au folosit aceleasi ingrediente dar nu erau din cacao naturala.
Rasfatati-va zilnic cu o uncie de cacao naturala pe zi pentru a obtine toate beneficiile, spune nutritionistul Sari Greaves din New York Presbyterian Spitalul-Cornell.



11. Tonul - acesta are un mic secret: Seleniu. Acest nutrient ajuta la pastrarea elastinei, o proteina care mentine pielea neteda si este de asemenea antioxidant, este ca un tampon impotriva soarelui (opreste radicalilor liberi rezultati din expunerea la UV si care duce la deteriorarea celulelor). Tonul este, de asemenea, o mare sursa de proteine, nu contine grasimi rele si mai contine cantitati insemnate de niacin care s-a dovedit a ajuta la scaderea
colesterolului. Cercetatorii de la Universitatea din Rochester au determinat ca niacinul ridica colesterolului HDL (tipul bun) si scad trigliceridelor mai mult decit statinele. (Statine = medicamente de sinteza care ajuta la scaderea trigliceridelor si colesterolului).



12. Morcovi - Ganditi-va la morcovi ca la niste baghete magice portocalii foarte bune pentru ochi . Au o mare cantitate de vitamina A, care impiedica moartea celulelor din stratul exterior al pielii. Asta inseamna ca mai putine celulele moarte se combina cu sebumul si astfel nu blocheaza porii. Morcovii contin, carotenoizi- compusi solubile in grasimi, care au rol pozitiv intr-o gama larga a diferitlor tipuri de cancer, reduc riscul creerii de conditii inflamatorii care favorizeaza astmul si artrita reumatoida.



13. Prunele uscate - sunt bogate in cupru si bor, ambele ajuta la prevenirea osteoporozei. "Ele, de asemenea, contin o fibra numita inulina, care in functie de bacteriile intestinale, fac un mediu mai acid in tractului digestiv ", spune Bowerman. "Acesta la randul sau, faciliteaza absorbtia de calciu. "



14. Cerealele integrale -fulgi de ovaz, faina de grau, orz, orez bru, sunt bogate in fibre, care calmeaza tesuturilor inflamate mentinand in acelasi timp inima puternica, colonul sanatos si creierul alimentat cu oxigen. Cerealele integrale pot fi incarcate cu carbohidrati, dar eliberarea celor zaharuri este incetinita de fibre. O jumatate de cana de cereale integrale contine 10 grame de proteine iar, ele furnizeza , un echilibru energetic muscular.



15. Vin rosu - contine resveratrol-un compus natural care scade LDL, HDL si previne formarea cheagurilor de sange, vinul rosu- poate fi numit cu adevarat un lifesaver. Potrivit unui studiu pe 6.000 de pacienti in Jurnalul Asociatiei Medicale Americane, spune ca exista 97% mai multe sanse pentru a ajunge la 85 de ani, daca se mentine consumul de alcool pe zi, la mai putin de 2 pahare pe zi. Vinul rosu este, de asemenea, o sursa bogata de flavonoide,antioxidanti care ajuta la protejarea mucoasei vasele de sange din inima si face mai putin probabila moartea de boli cardiovasculare, potrivit cercetatorilor japonezi.



16. Iaurtul - Beneficiile culturilor de iaurt sunt de necontestat: organismele probiotice sunt culturi de bacterii benefice pentru corp, deoarece pastreze tractul digestiv sanatos si intaresc sistemul imunitar si ofera protectie impotriva cancerului. Nu toate iaurturile sunt probiotice, doar cele care au pe eticheta "culturi vii si active."



17. Avocado - este plin de grasimi mononesaturate, este de asemenea, bogate in acid folic, vitamina B solubila in apa care va ajuta la scadea nivelului de homocisteina, un aminoacid care poate impiedica fluxul de sangelui prin vaselor de sange. Este indicat sa mancati avogado de doua ori pe saptamana.



18. Nucile - sunt mai bogate in in omega-3 decat somonul, sunt incarcate cu polifenoli, care pastreaza inima sanatoasa. Au protenine mai multe decit carnea de pui. Alte fructe cu coaja combina doar una sau doua dintre aceste caracteristici, nu toate trei. O portie de nuci (aproximativ 1 uncie) sau sapte nuci este binevenita oricand, dar mai ales ca o gustare intre mese.



19. Curcuma sau turmeric - Curcumina, polifenol care ofera nuanta galbena si lupta impotriva cancerului datorita proprietatilor anti-inflamatorii si activitatilor de combatere a tumorilor date de proprietatilor anti-angiogeneza. Cercetatorii de la UCLA au, constatat ca acesta combate acumularea de placi amiloide in creier si a blocajelorcare pot provoca Boala Alzheimer. Turmericul in India , spun cercetatori, ar putea explica de ce atat de putini dintre cetatenii acestei tarii au aceasta boala, in timp ce statistica arata ca in SUA procentul este de aproape 13 la suta, in conformitate cu Alzheimer's Association.



20. Fasolea neagra - Oamenii care mananca o portie de fasole neagra pe zi reduc riscul de atac de cord cu 38 la suta, potrivit unui studiu publicat in Journal of Nutrition. si in timp ce celelalte tipuri de fasole sunt, de asemenea, bune pentru inima, fasolea neagra este imbatabila pentru a stimula intelectul dvs, deoarece contine antociani, compusi antioxidanti care s-au dovedit a imbunatati functia creierului. Fasolea neagra este de asemenea, bogata in nutrienti,inclusiv proteine, grasimi sanatoase, acid folic, magneziu, vitamina B, potasiu si fibre.



21. Merele - Un mar pe zi reduce inflamatiile de orice tip, datorita quercetin, un flavonoid, gasit si in ceapa rosie.Quercetin reduce riscul de alergii, atac de cord, Alzheimer, Parkinson, cancer de prostata si cancer pulmonar. Optati daca aveti posibilitatea pentru Delicious Red, ele contin mai inflammationfighting antioxidanti.



22. Crabul Alaskan King - are continut ridicat in proteine si este sarac in grasimi, are un continut ridicat de zinc."Zincul este un antioxidant, dar mai important, este ca acesta contribuie la sustinerea masei osoase sanatoase si a sistemului imunitar ", spune Bowerman.



23. Rodiile - sucul din fructele biblice cu multe seminte pot reduce riscul de cele mai multe tipuri de cancer, datorita polifenolului numit ellagitannins, care dau fructelor culoarea rosie.De fapt, un studiu recent de la UCLA a constatat ca sucul de rodii incetineste dezvoltarera celulele cancerului de
prostata.



24. Pak Choy - sunt legume crocante crucifere "Bok Choy este bogat in calciu, precum si vitaminele A si C, acid folic,fier, beta-caroten, si potasiu ", spune antrenorul celebritatilor Teddy Bass. Potasiul pastreaza muschii si nervii sub control in timpul scaderii tensiunii arteriale, cercetatorii sugereaza ca beta-carotenul poate reduce riscul de cancer pulmonar cat si al vezicii urinare.



25. Stridiile - Crustaceele , in general, sunt o sursa excelenta de zinc, calciu, cupru, iod, fier, potasiu, seleniu . "Dar carnea cremoasa de stridii este renumita pentru capacitatea sa de a ridica nivelul testosteronului si a proteja impotriva cancerului de prostata ", spune Bass.



26. Broccoli - O cana de broccoli contine o doza consistenta de calciu, precum si mangan, potasiu, fosfor, magneziu si fier. In plus fata de marimea sa are o concentratie ridicata de vitamine, inclusiv-A, C, si-K si sulforafan fitonutrienti,iar studiile de la Universitatea Johns Hopkins sugereaza are proprietati anticancerigene puternice.



27. Kiwi - acest fruct datorita continutului mare de potasiu protejeaza oasele. "Este de asemenea, bogat in vitamina C si luteina, un carotenoid care pot ajuta la reducerea riscului de boli de inima, "spune Bowerman. "Eu incerc sa mananc cel putin unul sau doua kiwi pe saptamana".



28. Uleiul de masline Varietatea extra-virgin este bogat in beneficele grasimi mononesaturate. "Acizii grasi si polifenolii reduc inflamtia celulelor si articulatiilor, "spune Grieger. Un studiu in revista Nature a constatat ca este la fel de eficace ca Advil (medicament de sinteza ) la reducerea inflamatiei spune Bowerman.



29. Prazul - "Prazul poate sprijini activitatea sexuala si pentru a reduce riscul de cancer de prostata ", spune Michael Dansinger. M.D., un profesor asistent de medicina si un cercetator al obezitatii la Tufts-New Anglia Centrul Medical, in Boston . "Partea verde a unui praz mediu taiat in fasii subtiri, adaugati-l la supe, sautés, salate si ori de cate ori aveti posibilitatea mancati praz."Acest var" al usturoiului si al ceapei contine, de asemenea, tiamina, riboflavina, calciu, potasiu si, si acestea sunt,de asemenea, bogate in acid folic, vitamina B.



30. Anghinarea - Laudata de secole ca un afrodisiac, aceasta este bogata in fibre. Contine mai mult magneziu si potasiu decat orice alte legume. Frunzele sale sunt de asemenea, bogate in flavonoide si polifenoli, antioxidanti care pot reduce riscul de accident vascular cerebral si vitamina C care ajuta la mentinerea sistemului imunitar.



32. Ardeiul iute - stimuleaza metabolismul, stimuleaza circulatia sanguina si ajuta la eliberarea endorfinelor ", spune Petersen. In plus, ele sunt o modalitate foarte buna de a adauga o aroma la produsele alimentare fara a creste continutul de grasimi sau de calorii. Ardeiul iute este, de asemenea, bogat in beta-caroten, care se transforma in vitamina A, capsaicina lupta de aemenea cu infectiile din sangelui, inhiba neuropeptidele (substante chimice care
cauzeaza inflamatie). Un recent studiu in revista Cancer Research a constatat ca ardeiul iute este un eficient imotriva cancerului de prostata. Toate acestea de la o jumatate de ardei iute (sau 1 lingura de fulgi de chili), in fiecare zi.



33. Ghimbirul - contine gingerol, studiile au dovedit are un efect deosebit de eficace impotriva cancerului de colon.Ghimbirul se poate consuma proaspat sau adugat in diferite sosuri.



34. Scortisoara - cunoscuta mai ales pentru deserturile dulci si mai ales in mancarea indiana , scortisoara este bogata in antioxidanti care inhiba coagularea sangelui si combate dezvoltarea bacteriilor inclusiv in respiratia rau mirositoare. Unele studii "sugereaza de asemenea, ca ar putea ajuta la stabilizarea zaharului din sange, reducand riscul de diabet de tip 2, "spune dietetician Nancy Clark, autor al Sports Nutrition Guidebook." Ce e mai mult, ea
poate ajuta la reducerea colesterolului rau din sange, incercati o jumatate de lingurita de scortisoara pe zi in iaurt sau fulgi de ovaz."



35. Ouale - Cei care mananca oua la micul dejun pierd cu 65% mai mult in greutate decat cei care consuma acelasi mic dejun ca si numar de calorii, conform unui studiu al International Journal of Obesity. Consumati de asemenea galbenus de ou, deoarece studii recente au demonstrat ca grasimea din galbenus datorita mineralelelor si nutrientilor compenseaza efectul colesterolului si dau si senzatia de satietate.



36. Smochinele - Bogate in potasiu, mangan, si antioxidanti, de asemenea regleaza nivelul pH-ului in organism, facand este mai dificila invazia de agenti patogeni, spune Petersen. Fibrele din smochine pot determina scaderea zaharului din sange reducerea riscul de diabet zaharat si metabolice sindrom. Selectati smochine cat mai inchise la culoare si le mancati ca atare sau in amestec cu alte fibre.



37. Ciupercile - sunt delicioase atunci cand sunt adaugate la orezul brun! Dar ciupercile sunt bogate in ergothioneine antioxidant care protejeaza cresterea anormala a celulelor. "Pe scurt, acestea reduc riscul de cancer ", spune Bowerman, care recomanda o jumatate de ceasca o data sau de doua ori pe saptamana. " Gatiti-le in vinul rosu, care contine resveratrol si astfel puterea lor imunitara creste. "



38. Ananasul - Amestecul mare de vitamine, antioxidanti, enzime si in special, bromelaina este ca un cocktail anti-inflamatoriu. Ananasul de asemenea, protejeaza impotriva cancerului de colon, a artritei si a degenerescentei maculare, spune Grieger. O jumatate de ananas de doua sau trei ori pe saptamana este portia ideala.



39. Suc de fructe sau suc de legume - intr-o 2006 Universitatea din Florida de Sud a facut un studiu cu persoanele care baut trei sau mai multe pahare de 4 uncii de suc de fructe sau suc de legume in fiecare saptamana, de-al lungul anilor. Rezultatele au relevat faptul ca au fost cu 76% mai putini cei care au dezvoltat boala Alzheimer decat cei care beau mai putin suc natural de legume sau fructe. Nivelul ridicat de polifenoli, antioxidanti ce se se gasesc in fructe si legume protejeaza celulele creierului de efectele cauzate de bolile cronice, spune autorul studiului, Amy Borenstein,
Ph.D.


cancerul este o ciuperca 1

Cancerul este o ciuperca

Cancerul este o ciuperca si poate fi vindecatCifrele sunt de neinchipuit. Pe plan global, in jur de 8 milioane de oameni mor de cancer in fiecare an, numai in Statele Unite cifra este de peste…
Continuare >

Tiamina

Tiamina, știuta și ca vitamina B1, este un compus chimic incolor cu formulachimica C12H17N4OS. Este solubil in apa și insolubil in alcool. Tiamina se descompune la caldura. A fost pentru prima data…
Continuare >
detoxifiere

Reteta Colonhelp-de…

Compozitie reteta: Seminte de in – 500 gr.Tarite pyllium – 300 gr.Chimen – 70 gr.Argila- 20 gr.Patrunjel frunze uscate – 20 gr.Oregano boabe – 20 gr.Coriandru boabe – 20 gr. Se risneste/mixeaza totul…
Continuare >