nerv sciaticSciatica, lombosciatica sau lomboradiculopatia S1


Durerile la nivelul nervului sciatic iradiaza in lungimea traiectului nervului sciatic sau al radacinilor sale, incluzand totodata manifestari precum furnicaturi si amorteala, dar si restrictionarea anumitor miscari. De cele mai multe ori aceasta conditie medicala are un grad de incidenta mai mare in randul persoanelor de varsta a doua si a treia, fiind cauzata de tasarea discurilor vertebrale de la nivelul coloanei, si fiind agravata de anumiti factori precum sedentarismul, sau obezitatea. In astfel de situatii este absolut necesar sa va adresati medicului specialist, pentru a putea fi stabilita si prezenta altor conditii medicale ca hernia de disc, stenoza spinala, traumatismele, tumorile sau spondilolisteza.


Astfel, in cazurile mai putin severe, cea mai recomandata forma de tratament este constituita de efectuarea unor exercitii speciale.


Exercitii pentru ameliorarea durerilor nervului sciatic
Acest tip de exercitii nu necesita echipamente speciale si nici inscrierea intr-un program specializat, ci dimpotriva sunt simple si pot fi efectuate la dumneavoastra acasa.


1. In pozitie verticala tineti la nivelul umerilor un baston (pentru tonifiere), pe care atasati cateva greutati. Aplecati-va in fata tinand spatele drept si indoind usor genunchii, pana in punctul in care trunchiul este paralel cu solul. Relaxati.


2. Stand asezat pe spate pe covorul medical, prindeti cu mainile partea interioara a pulpelor si ridicati genunchii intr-un unghi de 90 de grade, apoi incercati sa indreptati picioarele pana in momentul in care la nivelul coapselor veti resimti o usoara senzatie de intindere. Acest exercitiu are rolul de a spori flexibilitatea musculaturii, precum si de a reduce tensiunea acumulata in zona inferioara a spatelui.


3. Stand asezat pe spate pe covorul medical, pozitionati piciorul drept peste genunchiul stang si apucand cu mainile partea interioara a pulpei stangi trageti genunchiul inspre piept. Acest exercitiu are menirea de a spori flexibilitatea zonei pelviene.


4. Stand asezat pe spate pe covorul medical, indoiti genunchii si ridicati-i pana in dreptul pieptului.


5. Stand asezat pe spate pe covorul medical, impreunati mainile, indoiti genunchii, avand talpile pe sol. Din aceasta pozitie, fara a va sprijini mainile incercati sa va ridicati usor fesele.


6. Stand asezat pe spate la marginea patului, ridicati genunchii pana in dreptul pieptului. Din aceasta pozitie coborati doar unul dintre genunchi pana in momentul in care la nivelul soldului simtiti o senzatie de intindere.


Stand asezat pe spate pe covorul medical cu genunchii indoiti ridicati-va trunchiul pana cand:
- ajungeti la nivelul genunchilor;
- ajungeti cu zona coatelor la nivelul genunchilor;
- ajungeti la nivelul genunchilor, dar de data aceasta tinand mainile impreunate la ceafa.


7. Stand asezat pe burta pe covorul medical, sprijiniti-va in antebrate si ridicati partea sueprioara a trunchiului. Acest exercitiu este extrem de benefic pentru stabilizarea coloanei vertebrale.


In afara de aceste exercitii medicii specialisti recomanda mersul pe jos, ciclismul sau exercitiile aerobice. Deasemenea la fel de importanta este si mentinerea unei pozitii ergonomice a trupului, iar pentru aceasta pasii care trebuie urmati sunt extrem de simpli:
- pastrati postura corecta a trupului;
- evitati sa stati in picioare perioade indelungate de timp;
- evitati sa va aplecati atat de mult incat sa va atingeti degetele de la picioare;
- evitati sa ridicati greutati

Sursa:http://www.i-medic.ro/exercitii/exercitii-pentru-ameliorarea-durerilor-nervului-sciaticIstoric

Transfuziile de sange au o istorie foarte veche (pana in 1918 nu putem vorbi cu adevarat de transfuzie; e ceva ce putem numi "donare de sange"): ele sunt mentionate in istoria Egiptului antic și in…
Continuare >

Spital de psihiatrie

Spitalele de psihiatrie, de asemenea, cunoscute sub numele de spitale de boli mentale, sunt spitale specializate in tratamentul tulburarilor mentale grave. Unele spitale sunt specializate numai in…
Continuare >
plante de apartament

Plante-apartament-impotri…

Daca vreti sa aveti aer curat in camera in care stati si chiar mai putin praf, e bine sa tineti in incapere anumite plante. Un studiu NASA vorbeste despre cateva plante in ghiveci care nu trebuie sa…
Continuare >