urdaURDA face minuni, intr-un regim de slabire, indiferent care este acesta ! Are doar 8% grasime saturata si contine proteine de calitate superioara. Ofera rapid senzatie de satietate, pentru o lunga perioada de timp, avind o densitate nutritionala mare. Specialistii recomanda ca urda sa fie consumata la micul dejun, la ora 10 sau la ora 17, in intervalele in care glicemia scade, in mod natural. Un alt avantaj al consumului de urda este acela ca mareste masa musculara. Urda contine aminoacizi ramificati, ce construiesc fibra musculara.


Nutritionistii recomanda urda in combinatie cu mararul. Se poate adauga un praf de sare si poate fi combinata, de asemenea, cu alte legume: ardei gras, castravete sau rosie. Specialistii nu recomanda amestecul dintre urda + preparate din carne, pentru ca ele contin tipuri diferite de proteine, ce se digera greu, impreuna.


Toamna in parc

George ToparceanuToamna in parc Cad grabite pe aleeaParcului cu flori albastreFrunze moarte, vorba ceea,Ca iluziile noastre. Prin lumina estompataDe matasa unui nor,Visatoare trece-o fataC-un…
Continuare >

Semne si simptome

Semne si simptome Stridor MENIU0:00 Stridor inspirator si expirator in cazul unui copil cu varsta de 13 luni diagnosticat cu crup. Simptomele crupului includ tuse latratoare, stridor(un sunet acut,…
Continuare >

Obstetrica-ginecologie

Obstetrica - ginecologie reprezinta o specialitate medicala care se ocupa cu studiul morfo-fiziopatologiei organelor genitale feminine ca parte a intregului organism, al proceselor biologice legate…
Continuare >