human bodySanatatea pielii tale, a degetelor, a parului, urechilor sau a gurii iti dau indicii asupra sanatatii nutritionale a corpului tau, in totalitatea. Ti-au aparut pete albe pe unghii?Sau poate ca ai aproape tot timpul mainile si picioarele reci... Toate aceste lucruri minore, pe care este posibil sa le ignori, iti spun de fapt ca din alimentatia ta lipsesc vitamine sau minerale esentiale pentru sanatatea organismului tau.


Doza zilnica recomandata
Doza zilnica recomandata (DZR) reprezinta ghidul impus de Ministerul Sanatatii in ceea ce priveste consumul recomandat de vitamine si minerale la care trebuie sa se supuna majoritatea producatorilor de suplimente alimentare. DZR ofera o sugestie asupra consumului zilnic de nutrienti pentru prevenirea deficientelor nutritionale severe.


Ai mai jos cateva semne fizice ale unor deficiente nutritionale:
Par uscat si degradat – lipsa de acizi grasi esentiali.
Albirea prematura a parului - deficienta de acid pantotenic (B5).
Caderea parului - lipsa acidului folic, a vitaminelor B5, B6 si a aicizilor grasi esentiali. Poate indica prezenta unor tipuri de substante toxice in organism.
Matreata - deficienta de acizi grasi esentiali, antioxidanti (in special seleniul), vitamina B6 si in general deficienta de vitamine din complexul B. Poate indica un nivel scazut al acidului gastric.
Acneea - deficienta de zinc, acizi grasi esentiali sau vitamina A. Nivel scazut de acid la nivelul stomacului si consumul ridicat de grasimi.
Carii dentare - deficienta de vitamina B6 si minerale (in special calciu si bor).
Sangerarea gingiilor - deficienta de vitamina C si bioflavonoide.
Crapaturi in colturile gurii - lipsa elementelor din complexul B sau a riboflavinei.
Limba umflata - lipsa acidului folic, a vitaminei B12, zincului sau fierului.
Limba deschisa la culoare - nivel scazut de fier.
Cearcane - nivel scazut de quercitina sau vitamina C.
Deformarea unghiilor - deficienta de fier.
Inflamarea cuticulelor - deficienta de zinc.
Pielea uscata - deficienta de acizi grasi esentiali, vitamina A sau vitamina E.
Vindecarea lenta a ranilor - deficienta de vitamina A, vitamina C, zinc sau acizi grasi esentiali.
Invinetire rapida - nivel scazut al vitaminelor K, C, E sau bioflavonoidelor.
Maini reci - lipsa acizilor grasi, a vitaminelor E si B12 sau a fierului.


Lista de mai sus are un caracter “orientativ”. Cand iti “examinezi” corpul, trebuie sa ai in vedere mostenirea ta genetica si alti factori care tin de sanatate si care pot cauza unele simptome asemanatoare. In general, semnele fizice pot spune destul de superficial care sunt carentele tale nutritionale, dar cel mai important este sa faci o vizita medicului tau inainte de a te repezi la diverse suplimente alimentare. Poti acoperi nevoiele organismului tau printr-o alimentatie adecvata deficientele nutritionale pe care intuiesti ca le ai, dar cand vine vorba de suplimentele de vitamine si minerale, alege intotdeauna sfatul unui medic.


Alta parere despre sare, zahar si grasimi
Europenii importau cantitati imense de sare din Dacia, desi aveau si ei exploatari. De ce ? Sarea lor era fara iod ! Fara iod in alimentatie e jale!
“Ca sarea in bucate”, spune povestea, ca masura a iubirii! Mesajul e mai actual ca niciodata ! si e singura poveste de acest fel de pe Pamant ! Dar l-au modificat !
… Excesul de sare, zahar si grasimi, dauneaza grav sanatatii !
« asta » avertisment medical!
Nu Petre Ispirescu! Sa luam cuvant cu cuvant ! Exces, sare, zahar… Ce inseamna exces ?
La prima citire, prea mult, dar raportat la masa corporala ? intre corpul unui copil de 20 de kilograme si cel al unui adult de 120, e o marja de eroare foarte mare, ca sa pronunti exces, sau sa recomanzi doar 2, 4 sau 6 g de sare pe zi… intre cel de la munte care bea apa puternic magnetizata si aproape pura si cel de la ses care primeste apa cea mai infecta, Cel de la munte va solubiliza si elimina mult mai repede substantele !
si de fapt cui se adreseaza televiziunile cu aceste spoturi ? Ca nu suntem la fel ! Suntem unici domnilor, cu organele noastre, cu metabolismul nostru, cu stilul de viata, cu totul, fiecare e unic in felul sau !


si nici nu avem aceeasi grupa sanguina ! si difera si RH*-ul -purtatorul de oxigen din sange ! Unii au predominant Cuprul*(-) altii –cei mai multi- Fierul (+) ! Sarea! Orice reactie a apei cu sarea produce caldura! Iar sarea formeaza pricipalul electrolit care, scos din sange, reduce de 11 000 de ori viteza transferului informational catre creier !!! Hmm ! Intuitia imi spune ca asta e scopul lor: sa devenim legume!


La munca si inapoi…acasa, la televizor…unde ni se repeta zilnic prostiile astea: excesul de sare zahar si grasimi dauneaza grav sanatatii!


Dar excesul de alcool,tutun si medicamente?


Nu e mai periculos?


Ba da!


Dar aduce profituri imense, accize si taxe!


La nivel mondial! si e bine sa ai multe legume in sistem ! Pentru ca « legumele » isi platesc taxele…la zi !


Amintiti-va ! : Ce face medicul prima data in spital ? Schimba regimul alimentar, fara sare… adica taie legaturile informationale cu creierul, ca sa poata trimite medicamentele peste tot. Amorteste creierul pentru ca altfel, acesta, ar reactiona imediat la chimicalele administrate! Ar declansa alergii! Dar zaharul? Zaharul e purtator de un cu totul alt tip de informatii ! Vorbim de zaharul natural din fructe sintetizat de natura cu ajutorul apei ! Vorbim de zaharurile multiple din mierea de albine… naturala !
Glucoza participa direct la formarea acidului dezoxiribonucleic (ADN)* !!! Adica a evolutiei dvs.! Vitalitatea dvs. si a copiilor dvs., atentia, concentratia, focusarea, vin din zaharurile naturale !


si evolutia dv. Genetica !
Grasimile ?! Sa vedem ce spun studiile!


Colesterolul ajuta la formarea membranelor celulare; la sinteza hormonilor in glandele suprarenale si in ovar; este indispensabil digestiei lipidelor, in urma transformarii de catre ficat in acid biliar. Nivele joase ale colesterolului induse cu ajutorul medicamentelor, duc la aparitia depresiei, comportamentului violent, sinucidere, cresterea riscului de infarct miocardic si mai ales o slaba functionare a sistemului imunitar. in trecut, cineva cu un regim alimentar ce continea 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru de sange, era considerat normal. (JAMA 2001; 285:2486-2497). Asta pana cand, cei de la OMS , au hotarat sa schimbe normele! Sa le coboare la 200 ! Imediat, au aparut 36 de milioane de « bolnavi », si 4,3 de miliarde de dolari pe an, castig, dintr-un foc !…intre « stiinta » unora si intuitia lui stramoseasca, ciobanul roman a ales Intuitia !
Tot cu slana, pita si palinca traieste !


Cum ati vrea sa-si creasca oile, sa lupte cu frigul, cu ploile sau cu ursii?


si cu cojocul de 40 de kilograme?


Va DORESC MULTa SaNaTATE


Narcotice

Narcoticele sunt substante care produc dupa patrundere in corp o stare de narcoza. Aceste substante sunt frecvent sub forma de gaze sau vapori care prin inhalare au un efect hipnotic, somnifer,…
Continuare >
anason

Anasonul

Preparatul principal pentru terapii medicinale este infuzia. Substante active importante:ulei volatil, substante grase. Prin prelucrare, din semintele de anason se obtin urmatoarele produse…
Continuare >

Spital de psihiatrie

Spitalele de psihiatrie, de asemenea, cunoscute sub numele de spitale de boli mentale, sunt spitale specializate in tratamentul tulburarilor mentale grave. Unele spitale sunt specializate numai in…
Continuare >